Diensten

Raapwerk

Een raapwerklaag is tussen 6 millimeter en 5 centimeter dik. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te rapen. Daarnaast kunnen in raapwerk togen en andere ronde profielen worden verwerkt.

Raapwerk word vaak toegepast in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders voor het betegelen van de wanden. Voor een mooie afwerking van u plafond in de badkamer kunt u ook kiezen voor Schuurwerk.

Pleisterwerk

Het meest voorkomende werk voor de stucadoor is aanbrengen van pleisterwerk. Met pleisterwerk wordt de muur voorzien van een dunne laag gips. Deze laag biedt een gladde ondergrond voor vrijwel alle afwerkingen. Een pleisterlaag is bijzonder geschikt voor vochtige ruimtes, vanwege de vochtregulerende werking. De gipslaag kan namelijk vocht opnemen en afgeven.

Een dikkere laag pleisterwerk van gips vanaf 7 mm wordt raapwerk genoemd. Na het pleisteren kan de muur of het plafond eventueel afgewerkt worden d.m.v. sauzen, spackspuiten, behangen en/ of het aanbrengen van een muurverf.

Buitenwerk

De buitengevel kan vervolgens weer afgewerkt worden met fijn schuurwerk of met een sierpleister. Ook is het mogelijk om een gevel of gedeelte van een gevel te verfraaien met stucwerk in een blokverdeling. De afwerkmogelijkheden zijn legio: van een neutrale schuurlaag tot aan gevellijsten, maar ook sierpleisters (eventueel in kleur) of een blok- of vlakverdeling behoort tot de mogelijkheden.


Sierpleister

Sierpleister is een verzamelnaam voor een aantal sierpleisters. De meest bekende hiervan is spachtelputz. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol. 

Spachtelputz is een kuststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 milimeter. 

De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn en fijn. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden).

Schuurwerk

Het "schuur"-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurplafond er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel vervelen.Sierlijsten

Sierlijsten en ornamenten hebben de eigenschap uw woonkamer optisch te vergroten en sfeer in uw huiskamer te brengen of u nu in een statig herenhuis woont of in een nieuwbouwwoning. Sierlijsten, kooflijsten en rozetten geven een strakke kamer rust en uitstraling. Andere benamingen voor sierlijsten zijn kooflijsten (tussen wand- plafond) en perklijsten (op plafond of wand). De meeste sierlijstelementen worden tegenwoordig machinaal gemaakt en zijn in allerlei stijlen beschikbaar.

Restaureren

Wij restaureren ornamenten, rozetten, lambriseringen, lijsten, haarden, zuilen en nog veel meer. Bij een restauratie voeren wij uiteraard ook reparaties uit, zoals scheuren in het plafond en loslatend pleisterwerk. Een aanvullende specialiteit is dat wij ook productiewerk leveren. Dit is het exact kopiëren van bestaande delen zoals lijstwerk, ornamenten en andere decoratieve elementen. Handig voor als er delen zijn beschadigd of verloren zijn gegaan.

Hebt u reeds bestaand (historisch) Stukadoorswerk met beschadigingen, dan is het vaak mogelijk om dit te restaureren. Het vervaardigen van exacte kopie van (delen van) lijstwerk, ornamenten en togen. Bij restauratie van uw stukwerk kunt u kiezen voor behoud van zoveel mogelijk oorspronkelijk materiaal, maar ook voor geheel nieuw Stukadoorswerk dat een exacte kopie van het origineel is.

Airless Spuitwerk

Voor wanden, plafonds, deuren en kozijnen. Met lakverf en muurverf. Het spuiten van latex / muurverf geeft een heel mooi en glad resultaat. De latex of muurverf wordt zo egaal en gelijkmatig mogelijk aangebracht, waardoor er na droging nagenoeg geen structuur zichtbaar is. Terwijl als men wanden en plafonds rolt met een roller deze altijd een structuur na laat.

Het spuiten van wanden en plafonds heeft nog meer voordelen: Wanden en / of plafonds welke moeilijk te rollen zijn (bijvoorbeeld grote vlakken, of welke heel grof zijn qua structuur bv. spack of spachtelputz), kunnen door deze methode dus ideaal behandeld worden. Het latex spuiten is daarmee een populair alternatief voor het zogenaamde rollen. Spuitwerk is ook kostenbesparend.